21 april 2011

Kurser

Förra sommaren/hösten gick vi med Ronja på två av Paula Speers kurser, nämligen Arkitottelevaisuuskurssi och Kanttarellikurssi :) De var båda mycket givande och jag märkte att Ronja oxå tyckte om dem. I Arkitottelevaisuus kursen gick vi igenom helt basic saker som att möta andra hundar, och att hunden skall lära sig att komma då man ropar och allmän lydnad och sådant, kursen innehöll även en föreläsning som var mycket bra :) På hösten gick vi kanttarell kursen och den var oxå bra att gå, med tanke på att min favoritmat är just kanttarellsås :) Kursens mening var inte att hundarna skulle vara fullärda i att söka kanttareller (kursen var endast 2 dagar). Paula lärde oss istället hur vi skall träna på det, det är en lång prosess innan hunden lär sig något sådant. Till vår otur var förra hösten ganska svampfattig, eller hur ja nu ska säga de, så de gick inte att öva så bra. Nu får vi bara hoppas på en mer svamprik höst i år istället :) Skall definitivt fara och öva på nytt! Nedan några bilder från Arkitottelevaisuus kurssen och en länk till Paula Speers sidor om ni blev intresserade :) http://www.koiranomi.net/



(PS. Ronja ser inte riktigt ut som en westie på bilderna eftersom hon just har blivit ordentligt trimmad innan bilderna togs :P)

2 kommentarer:

  1. Hitta länken till Ronjas blogg när jag nyss märkte att du hade varit in och checkat Rockie's blogg :) Varifrån är Ronja hämtad och var bor ni nu? Rockie är hämtad från Jyväskylä och vi verkar för tillfället i Hfors!

    SvaraRadera
  2. Hej! :) Ronja är född i Irland :) o sen hämtade ja henne från Hfors, vi är bosatta i Pargas :P

    SvaraRadera